november 5, 2021 Door Storm Nijhof

Welke stappen moet je nemen om je eigen nagelsalon te starten

De eerste stap die je moet ondernemen als je een eigen nagelstudio op wilt starten is het volgen van een cursus of opleiding. Tijdens zo’n cursus leer je alles wat je moet weten over de anatomie van de huid en de nagels en over hand- en nagelverzorging.Ook leer je nagelstyling behandelingen voor te bereiden en maak je kennis met de materialen en producten die je nodig hebt. Vervolgens leer je het aanbrengen van nagels in de praktijk. Als je eenmaal een cursus of opleiding hebt afgerond is het belangrijk dat je veel praktijk ervaring op gaat doen. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld eerst in loondienst als nagelstyliste te werken voordat je voor jezelf gaat beginnen. Door praktijkervaring op te doen krijg je het vak goed in de vingers en leer je goed met klanten om te gaan. Je kunt ervoor kiezen om bij een nagelgroothandel de benodigde spullen te kopen en naast je baan nagels van bijvoorbeeld vrienden en familie te doen.

Bedrijf leren runnen

De volgende stap is leren hoe je een bedrijf moet runnen. Als je een eigen nagelsalon opent ben je namelijk naast nagelstyliste ook ondernemer. Het is daarom belangrijk dat je het ook leuk vindt om je met de zakelijke kant bezig te houden. Je zult als salonbeheerder iets minder met je vak bezig zijn omdat je ook andere taken als boekhouding en marketing hebt. Als je niet goed weet hoe je een bedrijf runt kun je ervoor kiezen om hier nog een speciale cursus voor te volgen.

Klanten werven

Als je voldoende praktijk en theoretische kennis hebt als nagelstyliste en als je denkt dat je begrijpt hoe je een bedrijf kunt runnen is het tijd om echt te beginnen. Koop de benodigde producten bij een nagelgroothandel. Nu is het essentieel dat je klanten gaat werven. Hiervoor is het belangrijk dat je goede communicatieve vaardigheden ontwikkeld. Ook verkooptechnieken zijn belangrijk om te leren. Het is belangrijk dat je een ontspannen gesprek leert voeren met iemand terwijl je diegene er tegelijkertijd van overtuigd om klant te worden. Hiervoor is het belangrijk dat je mensen goed op hun gemak kunt stellen.