juli 30, 2021 Door Storm Nijhof

Wat te doen bij een verstopt riool

Heb je het probleem of het probleem wel eens gehad dat er een geurtje is in jouw pand waarvan je de origine niet echt begrijpt. Het komt wel eens voor bij een verstopt doucheputje of een wasmachine. Maar u moet wel uitkijken dat er een specialist naar komt kijken. Als je riool verstopt is, ga dan niet zomaar aan de slag met middeltjes.

Oorzaken

Een verstopping komt vaak doordat er iets door de rioolleiding door het pand heen gaat. Daardoor komt de verstopping. Vaak is de oorzaak opgehoopte etensresten, of vetresten… Er zijn nog wel meer mogelijkheden maar die twee zijn de meest voorkomende. Dit hoopt zich dus op en blijft zitten in uw riool. Die vieze geurtjes komen daardoor, er stroomt nog maar weinig langs en de geur blijft zitten, wat u ook door de gootsteen gooit.

Wat moet ik doen

Het is belangrijk om een bedrijf te vinden zoals lacor riooltechniek die dit voor jouw pand kunnen oplossen met expertise. Een afspraak is zo gemaakt. Ga dus vooral niet naar de gamma en probeer het niet zelf op te lossen, laat gewoon even een professional komen. Meestal zit het probleem dieper. Zeker als het na de eerste keer proberen niet gelijk weggaat.

Garantie

Als je iemand hebt laten komen, krijg je ook meestal een dikke garantie dat het in ieder geval 3 maanden niet meer verstopt zit. Ook krijg je tips & tricks zodat het niet weer gebeurt. Dit is wel fijn. De prijzen zijn vaak op de website van het bedrijf te vinden.

Schroom dus niet om iemand te bellen als je last hebt van geurtjes in jouw pand. Laat een bedrijf ernaar kijken zodat je ook kan zorgen dat het niet weer gebeurt. Het is ook wel zo fijn voor jou en je werknemers als die geurtjes snel weg zijn.