juli 29, 2021 Door Storm Nijhof

Dit zijn de huidige trends rondom het keuken interieur

De keuken is een van de belangrijkste, al dan niet de leukste, ruimtes binnen elke woning. In deze kamer komt iedereen namelijk bij elkaar na een lange dag werken of studeren om gezellig bij elkaar te zitten en een hapje te eten. Voor deze reden is het dus belangrijk dat jouw keuken goed is ingericht voor soortgelijke activiteiten! Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw keuken renovatie, nieuwe domo meubelen (zoals XOOON tafels)  of ben je gewoon benieuwd naar de huidige trends? Lees dan verder over hoe je jouw keuken helemaal trendy maakt.

1: gebruik veel natuurlijke elementen in jouw design

Een trend die altijd terugkomt (of gewoon altijd populair blijft) is het verwerken van natuurlijke elementen in jouw keuken. Het maakt niet uit in welke stijl jouw keuken heeft: of je nou een landelijke keuken hebt of een industriële keuken, natuurlijke elementen passen bij elke woonstijl. Als je bijvoorbeeld een simpele witte of zwarte keuken hebt, overweeg dan om houten keukenbladen te nemen of zet een aantal houten keukenaccessoires in zicht. Zo breek je de ‘blokken’ uitstraling van jouw keuken en geef je de ruimte een stoere uitstraling.

Een stijl die steeds meer terugkomt is de keukenstijl van de jaren zeventig en tachtig, wat kenmerkend is voor het gebruik van warme houttinten. Reden genoeg dus om natuurlijke materialen te gebruiken in jouw keuken interieur! Natuurlijk zijn er ook andere natuurlijke materialen die je kan gebruiken in jouw design, zoals rieten manden, betonnen aanrechtbladen en nog veel meer. Je keuken oogt nog strakker en scherper, maar wel op een chique, ambachtelijke manier.

2: de elementen marmer en metaal

De materialen die nu helemaal hip zijn ogen stijlvol en chique: marmer en metaal! Marmer kun je gemakkelijk toepassen op de gehele keuken, zoals werkbladen of kasten. Ook metalen elementen zijn helemaal terug, waar veel keukenspecialisten enthousiast over zijn. Denk bijvoorbeeld aan koper of messing en pas deze toe op grote keuken meubels, zoals kranen en spoelbakken.