juli 31, 2021 Door Storm Nijhof

Video intercom voor bij de deur

Video deurintercoms zijn apparaten die aan de voordeur, of in sommige gevallen aan een poort, worden bevestigd. Video deurintercoms bestaan uit een binnen apparaat en een buiten apparaat die met elkaar in verbinding staan. Als iemand bij jou aanbelt, dan kun je zien wie de voor de deur staat door middel van videobeelden. Sommige video intercoms bieden zelfs de mogelijkheid aan om met de persoon aan de deur te communiceren. Er zijn veel video intercoms van verschillende merken, zoals Hikvision, Byron of een Dahua video intercom.

Binnen of buiten

Het binnen apparaat bestaat in de meeste gevallen uit een beeldscherm die de camerabeelden van buiten toont, een knop om een spraakverbinden op te stellen met het buiten apparaat en, in sommige gevallen, een knop om de deur elektronisch van een afstand te openen.

Het buiten apparaat bestaat uit een knop voor de bel en een camera en speaker die in verbinding staan met het binnen apparaat. Het buiten apparaat is doorgaans een klein kastje dat buiten bij de voordeur wordt geplaatst.

Veel keuze

Er is een groot aanbod van video intercoms, verschillend in merk en functionaliteiten. Zo moet je als eerste kiezen of je een bedrade of draadloze video intercom wilt aanschaffen. Ook kunnen je kiezen tussen intercoms met alleen video of audio, of een combinatie van allebei. Een audio-video-intercom biedt de meeste functies, maar zijn over het algemeen wel duurder. Je kunt deze het beste vergelijken via een site zoals Webstore4.

Ook kun je kiezen of de intercom alleen kan worden bediend via het display van het binnen apparaat of door een ander apparaat, zoals een app op je telefoon. Intercoms die met een app kunnen worden bediend zijn handig, omdat je dan ook weet wie er voor je deur staat als je niet thuis bent. Intercoms die in staat zijn om de deur elektronisch van een afstand te openen, kunnen deze taak dan ook uitvoeren als je het via de app aangeeft.