januari 11, 2022 Door Storm Nijhof

Waarom jij jouw merknaam moet registreren!

Zodra je een onderneming begint, heb je allerlei verschillende zaken aan je hoofd. Je moet jezelf inschrijven, een duidelijke doelgroep hebben, maar ook een pakkende merknaam verzinnen. En dit moet je niet onderschatten, want je merknaam is ook direct je visitekaartje. Daarbij gaat dit proces niet zomaar, want de merknaam die jij kiest moet wel beschikbaar zijn en niet te veel lijken op die van andere bedrijven.

Daarom is het handig om je merk te registreren. Wil jij hier meer over weten? Lees snel verder om erachter te komen wat de effici├źnte hiervan is:

Geen schade voor onderneming

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar niet geheel onbelangrijk is dat registratie, sowieso volgens de juiste procedure, geen schade oplevert. Want doe je dit niet, dan is de kans er dat je dezelfde naam voor je bedrijf gebruikt, als iemand anders. Heb je geen merkregistratie, dan is het onzeker of je merkinbreuk pleegt. Dit kan soms resulteren voor een schadevergoeding, en dat is het laatste waar je op zit te wachten.

Het beschermt jouw merknaam

Naast dat je geen andere merken op je dak krijgt, bescherm je ook je eigen bedrijf door middel van een merknaam. Niemand kan de naam van je stelen, gezien je als het ware de naam hebt geclaimd. Ook ben je op deze manier tegen concurrentie beschermd en is de kans kleiner dat jouw merknaam wordt nagemaakt. Want dan kan je natuurlijk ook juridische stappen ondernemen.

Het kan ook internationaal

Wat fijn is aan het beschermen van je merknaam, is dat je dit ook op landelijk niveau kan bewerkstelligen. Zo kan je makkelijk internationaal ter werk gaan, zonder dat je rekening hoeft te houden met of je merknaam wel toegestaan is in bepaalde landen. Het slimste is om voor alle gewenste landen tegelijk te registreren, want dit bespaart kosten. Daarbij kan je altijd later nog meer landen toevoegen, zodra je hebt besloten om in een nog universeler veld te werk te gaan.