januari 11, 2022 Door Storm Nijhof

Dit is waar jij op moet letten als je een hotel gaat kopen.

Gefeliciteerd! Na veel wikken en wegen heb je besloten op een hotel te kopen. Deze stap is groots, waardoor het van belang is dat je geen overhaaste beslissingen neemt. Maar toch kan überhaupt het nemen van beslissingen beangstigend zijn om, vooral als je nog niet helemaal thuis bent in het investeren. Om jou op weg te helpen in dit proces, heb ik daarom een aantal punten waar je op moet letten, voordat je de aankoop van het hotel officieel doet:

Wat zijn de kosten?

Een logisch, maar wel cruciale kwestie bij het kopen van een hotel, is het kostenplaatje. En dan gaat het niet enkel om de kosten van het hotel zelf, maar ook die van de omgeving. Aan de hand van onder andere de overnachtingsprijzen (en horecaprijzen) van concurrenten, kan je bijvoorbeeld al inschatten of de investering het waard zal zijn.

Daarbij moet je ook kijken naar of de kosten die nodig zijn voor noodzakelijke investeringen goed gedragen kunnen worden met jouw budget. Genoeg geldkwesties om over na te denken dus.

Wie kan mij helpen?

Daarnaast is het ook handig om onderzoek te doen, naar wie jij nodig hebt in dit proces. Dit is handig om van tevoren te doen, zodat je eventuele teleurstellingen voorkomt. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een hotelconsulent en een vastgoedmakelaar. Deze professionals weten precies hoe de deal op een efficiënte manier rondkomt en kunnen je daarom perfect helpen bij deze aankoop! Ook hierbij is het van belang dat je rekening houdt met de kosten.

Controleer tot het gaatje

Het kopen van een hotel is niet niks en daarom is het goed om het hotel goed te checken. En hier komt dus ook een vastgoedmakelaar van pas. Er kan worden gekeken naar de hypotheek, of het hotel helemaal in orde is, maar ook of er gebreken aanwezig zijn die extra kosten opleveren. Het klinkt misschien als veel werk, maar dat is juist waarom experts jou kunnen helpen! Zo verloopt het proces een stuk sneller en soepeler.