januari 7, 2022 Door Storm Nijhof

Stunt voor jouw bedrijf met guerilla marketing!

Breng jij binnenkort een nieuw product uit, of plan je een evenement waar iedereen vanaf moet weten? Dit wil je graag zo promoten dat iedereen die het ziet het onthoudt, en zelfs gaat delen. Een manier om dit te doen, is door guerilla marketing te gebruiken. In deze blog zullen we je meer over deze specifieke marketingvorm vertellen.

Wat is guerilla marketing?

Guerilla marketing is een marketingvorm aan de hand van een eenmalige actie, met een soort verrassingselement. Zo’n actie moet de aandacht trekken van iedereen die hem ziet: hierdoor blijft hij memorabel. Guerilla marketing wordt vooral buiten uitgevoerd, bijvoorbeeld in de vorm van street art. In deze actie introduceer je de kijkers aan jouw product of dienst. De bedoeling van guerilla marketing is om viraal te gaan. Dit is namelijk gratis publiciteit, waarmee je gemakkelijk een groot bereik pakt. Zorg ervoor dat jouw marketingstunt zo merkwaardig is dat mensen wel moeten stoppen om te kijken!

Wat kan guerilla marketing betekenen voor jouw bedrijf?

Als jij écht de aandacht wilt pakken van een groot publiek, is guerilla marketing daar erg geschikt voor. Als je deze marketingvorm namelijk op de juiste manier uitvoert, kan je zo maar eens een wereldwijde advertentie plaatsen, terwijl je die oorspronkelijk maar op één plek plaatst. Dit is natuurlijk de droom van elke marketeer, maar onmogelijk is het niet! Probeer in te springen op visuele of muzikale aspecten: een stuk kunst kan erg goed werken, maar bijvoorbeeld een flashmob kan ook veel aandacht werken. Zorg er natuurlijk wel voor dat jouw bedrijf naar voren komt, maar wel op een subtiele manier. Mensen zullen minder snel geneigd zijn iets te delen als het overduidelijk een vorm van reclame is. 

Meer weten over guerilla marketing?

Wil jij meer weten over guerilla marketing? Traffic Today heeft een interessante blog geschreven over deze marketingvorm, waar jij veel van kan leren. Neem snel een kijkje op hun website en kom er verder achter wat guerilla marketing voor jouw bedrijf kan betekenen! Wil je de mogelijkheden van guerilla marketing bespreken met een specialist? Eén van de online marketeers van Traffic Today staat jou graag te woord!