januari 6, 2022 Door Storm Nijhof

Nieuwe thuis werkruimte inrichten? Dat doe je zo!

De crisis is misschien weer uitgebroken en je komt weer veel thuis te zitten. Thuiswerken is waar veel bedrijven weer naar teruggaan. En dan kan je maar beter zorgen dat jij het goed regelt! Een fijne ruimte inrichten met een bureau, bureaustoel en een sfeervolle inrichting. Wij geven je een aantal tips voor het inrichten van jouw thuiswerkruimte. 

Zorg voor een aparte ruimte

Indien je genoeg ruimte hebt in je huis, is het aan te raden om een aparte ruimte in te richten als werkplek. Zo heb je geen grijs gebied tussen jouw omgeving waar je ontspant en waar jij aan het werk bent. Jouw hersenen associëren de ruimte op een zeker moment als jouw plek om te werken en om weer te ontspannen in de woonkamer. Als je niet voldoende ruimte hebt in je huis om een aparte werkkamer te maken, dan kun je ook bijvoorbeeld een werkhoek inrichten. Stel je hebt een hoekje van de woonkamer, een stuk van je slaapkamer wat je eigenlijk niet gebruikt, dan kun je hier misschien goed gebruik van maken. Richt deze plek in als jouw werkplek! Lees hieronder verder voor nog meer tips over hoe je zo’n werkhoek kan inrichten 

Denk ook thuis aan de Arbo-richtlijnen 

De Arbowet bestaat niet voor niks. Het is belangrijk dat personeel een goede en veilige werkruimte heeft. Doordat het thuiswerken zo in opkomst is, zijn we hier toch wat soepeler mee omdat het uit het oog valt. Maar ook als je thuis werkt, is dit net zo belangrijk! Veel werkgevers staan open voor een thuiswerkvergoeding. Besteed dit dan ook goed aan een goede bureaustoel, een bureau die in hoogte verstelbaar is en extra computer display. Ook kan een verhoging van je computerschermen zorgen dat je minder klachten in rug of nek ervaart. Zo voorkom jij met een goede thuiswerkplek ook de nodige klachten. 

Afsluiten met shutters 

Als je jouw kamer helemaal hebt ingericht, kun je de ramen of deuren die zorgen voor veel lichtinval bekleden met shutters. Wanneer je je tijdens online werkvergaderingen in te veel licht bevindt, zul je zien dat je op de camera ook slecht zichtbaar bent. Of misschien heb je een praktijk aan huis en vind je het belangrijk dat er voldoende privacy is voor patiënten. Dan is het erg fijn om in één handomdraai de lamellen te kunnen verstellen. 

Daarnaast zijn shutters handig om bijvoorbeeld ruimtes te creëren in kamer. Als je een eigen werkhoek hebt gemaakt, kun je deze afsluiten met een room divider. Met een kleine ruimte kan dit een goede optie zijn om toch het idee te hebben je te kunnen afsluiten als je aan het werk bent.

Shutters op maat 

De sfeervolle houten shutters kunt op jouw wensen aanpassen. Ze creëren een uniek en sfeervol lichteffect in ruimtes en brengen jouw interieur tot leven. De shutters zijn verkrijgbaar in vier uitgebreide collecties, geschikt voor verschillende raamvormen en je krijgt vijf jaar garantie.