september 30, 2021 Door Storm Nijhof

Voordelen van reinigingscartridges

Reinigigingscartridges zijn precies wat de naam ons al doet vermoeden. Ze reinigen uw printer, zorgen er voor dat verstopte kanaal spuiten niet meer verstopt zitten en tevens spoelen ze opgedroogde inkt weg. Zo kun je na een reinigingsbeurt weer optimaal gebruik maken van jouw printer. Hoewel het gebruik van een reinigingscartridge zoveel voordelen heeft voor jouw printer, zijn er nog een heleboel mensen die hier geen gebruik van maken. Overweeg jij ook om een reinigingscartridge aan te schaffen? Vandaag leggen wij je de voordelen ervan uit.

Langere levensduur

Op het moment dat jij jouw printer niet eens in de zoveel tijd reinigt, gaan op den duur de spuitkanaaltjes van de printer volledig verstopt raken. Dit ga je merken tijdens het printen, je zult dan enkele lijntjes gaan missen. Als je op tijd een reinigingsprogramma start op jouw printer, kun je dit probleem nog verhelpen. Maar mocht de printkop zo ingedroogd zijn dat zelfs een reinigingsprogramma geen baat meer heeft, dan is de printkop overleden. Door regelmatig een reinigingsprogramma te starten op jouw printer, gaat de levensduur van jouw printer dus langer mee!

Gebruik minder inkt

Als jouw printer verstopt is, zul je meer inkt gebruiken per print beurt en ga je sneller door de cartridge heen. Je zult merken dat je minder lang met een set printerinkt zult doen. Op het moment dat je eens in de zoveel tijd je printer reinigt, zul je weer langer met de inkt kunne doen wat je uiteindelijk ook weer geld zal besparen. Een reinigingscartridge kun je tot wel 10 keer gebruiken voor een reinigingsbeurt. Naast dat dit dus beter is voor jouw printer, zal ook je portemonnee hier uiteindelijk blij van worden! Reinigingscartridges voor printers van merken zoals Epson, HP, Canon en Brother kun je eenvoudig online bestellen en zijn tevens makkelijk in gebruik. Je plaatst de reinigingscartridges op dezelfde manier als een normale cartridge.