september 30, 2021 Door Storm Nijhof

Wanneer gebruik je management assessment?

Er zijn een aantal verschillende vormen van assessment. Een van die vormen is Management assessment  Verschoor oudshoorn. Wanneer we het hebben over management assessment dan kun je denken aan leren ontwikkelen binnen een management functie. Bij een management assessment leert iemand namelijk het beste uit zichzelf te halen. Management assessment is niet alleen te gebruiken wanneer een manager het heel slecht doet, er is namelijk altijd ruimte voor verbetering. Dus ook wanneer er prima resultaten geboekt worden door een manager is het mogelijk om een assessment uit te laten voeren. Hiermee kan een manager nog beter manoeuvreren in een bedrijf en staat hij of zij sterker tegenover eventuele tegenslagen.

Wie ontwikkelt management assessments?

Management assessments bestaan net als andere assessments ook uit bepaalde persoonlijkheidstests etc. Het is dan ook meer dan logisch dat deze assessments op dezelfde manier worden ontwikkeld als andere assessments. Deze assessments worden namelijk ontwikkeld door zogenoemde assessmentbureaus. Assessmentbureaus zijn er in gespecialiseerd om tests te ontwikkelen voor eventuele bedrijven of organisaties om kandidaten of werknemers beter te leren kennen. Deze tests ontwikkelen bedrijven op basis van bepaalde psychologische kennis en theorie. Assessmentbureaus focussen zich dus op het ontwikkelen van tests voor organisaties en bedrijven die betrouwbaar zijn maar ook voldoen aan datgene wat de organisaties of bedrijven willen onderzoeken.

Wat heeft psychologie met assessments te maken?

Psychologie is alles wat met gedrag te maken heeft, een onderdeel hiervan zijn persoonlijkheidskenmerken, kennis, intelligentie en eigenschappen als doorzettingsvermogen. Dit betekent dus dat wanneer je wilt onderzoeken hoe een persoon is en of deze persoon voldoet aan bepaalde vaardigheden die belangrijk zijn, je bepaalde psychologische tests moet uitvoeren. Je wil namelijk iets achterhalen wat te maken heeft met gedrag en met de persoonlijkheid van een persoon. Ook worden assessments ontwikkeld door mensen met een achtergrond van psychologische kennis. Het vereist namelijk een bepaalde niveau van kennis om tests te ontwikkelen die iemand effectief kunnen helpen met het leren kennen van de persoon die wordt getest.