januari 17, 2022 Door Storm Nijhof

Verhuizen? Volg dan deze 4 tips

Het is eindelijk zo ver: je gaat verhuizen. Ook al kan je niet wachten om in je nieuwe huisje te wonen, toch zie je er tegenop om te verhuizen. Het kost vaak veel tijd en moeite, en er komt heel wat bij kijken. Maar hoe zorg je ervoor dat je verhuizing toch zo makkelijk en snel mogelijk verloopt? Volg dan deze tips.

1.Bereken je verhuisvolume

Een van de eerste dingen die je moet doen voordat je gaat verhuizen, is het berekenen van je verhuisvolume. Als je namelijk precies weet wat je inboedel is, kun je makkelijker inschatten hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Daarnaast is het handig voor het verhuisbedrijf om te weten, zo kunnen zij makkelijker inschatten hoe groot de verhuiswagen moet zijn en hoeveel verhuizers ze moeten inzetten.

2.Opgeruimd staat netjes

Verhuizen brengt ook een aantal voordelen met zich mee. Zo word je namelijk gedwongen om door al je spullen te gaan. Dit is dan ook het perfecte moment om je spullen uit te zoeken en weg te gooien wat je niet meer nodig hebt. En geloof me: je komt meer rommel tegen dan je verwacht. Spreek met jezelf af om alles waarvan je vergeten was dat je het überhaupt nog had, weg te gooien of aan iemand cadeau te geven. Je hebt het al die tijd toch niet gemist, en het neemt waarschijnlijk alleen maar ruimte in beslag. 

Zo opgeruimd staat netjes! Nu heb je niet alleen minder spullen om te verhuizen, ook ben je een keer door al je rommel heengegaan: twee vliegen in één klap!

3.Pak je spullen veilig in

Wanneer je gaat beginnen met inpakken, zorg dan dat je rekening houdt met alles wat breekbaar is. Regel dus voldoende vul- en inpakmaterialen om je spullen goed te beschermen. Denk hierbij aan piepschuim, papier of bubbeltjesplastic. Houd er daarnaast rekening mee dat je de zware en minder zware spullen verdeeld onder de verhuisdozen. De dozen zijn sterk, maar niet zo sterk dat je de doos kan volproppen met alle zware spullen die je hebt. Zorg dus dat je het gewicht over de dozen verdeeld, zo voorkom je dat ineens al je spullen door de doos heen zakken.

4.Passen en meten

Een van de dingen die je niet moet vergeten is het opmeten van je meubels. Zo weet je of je spullen door de deur passen, of dat je ze via je raam naar binnen of buiten moet vervoeren. Als dit laatste het geval is, is het slim om een verhuislift te kopen of huren. Zo weet je zeker dat je spullen veilig aankomen én het gaat ook nog eens veel sneller dan wanneer je het zelf doet: verhuizen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Heb je alle tips gevolgd? Dan verloopt je verhuizing hoe dan ook makkelijk en snel, en zit jij binnen de kortste keren te genieten van je prachtige nieuwe stekkie.