oktober 11, 2021 Door Storm Nijhof

Van zorgmedewerker naar ondernemer

Na het behalen van je diploma ben jij gaan studeren voor een baan in de zorg. Zorgen voor anderen zit in je bloed. Je bent graag een luisterend oor en die extra handen aan het bed. Het is een baan waar veel waardering voor is en waar je enorm veel dankbaarheid terug krijgt. Maar het vraagt ook om een grote tijdsinvestering. Naast de uren die je moet werken, ben je ook nog eens flink wat tijd kwijt om op de hoogte te blijven van alle nieuwe wetten, regels en protocollen. Gelukkig kan er heel veel via e-learning voor de zorg, lekker vanuit je eigen huiskamer. Maar het kost wel allemaal extra tijd. Dus na een flink aantal jaren werken in de zorg besluit jij het roer om te gooien en wordt je zelf de baas van je eigen onderneming.

Werken met personeel

Je begint je eigen bedrijf. Wel in de zorgsector, want zorgen voor anderen zit in je bloed. Dat doe je graag. Jij wilt het verschil maken in de samenwerking. Door jouw ervaring weet je wat er anders moet, wat er beter kan. Jij gaat alles beter aanpakken! Maar dat kun je niet alleen. Er is een grote vraag naar zorgprofessionals en daarom stel jij je eigen team samen. Ineens ben je niet meer die uitvoerende medewerker, maar ben je een baas die ook moet bepalen hoe zij omgaat met haar personeel. Dat gaat de eerste jaren als vanzelfsprekend, je weet immers nog precies hoe het was om zelf zorgmedewerker te zijn. Maar als de jaren verstrijken en de wetten en protocollen voor de zoveelste keer zijn aangepast, dan merk je dat je toch de feeling met je werknemers begint te verliezen.

Leer mee met je medewerkers

E-learnings zijn er voor iedereen. Ook al sta jij niet meer dagelijks op de werkvloer om uitvoerend zorgwerk te doen. Toch is het goed om op de hoogte te blijven van de laatste regels en methoden. Alleen dan blijf je begrijpen waar je medewerkers mee moeten omgaan en waar de uitdagingen zitten. Ben jij op zoek naar scholing voor je team, vergeet dan ook niet om jezelf ook in te schrijven als cursist. Laat zelf zien hoe je het doet en jouw medewerkers gaan vanzelf het goede voorbeeld volgen.