oktober 1, 2021 Door Storm Nijhof

Moderne zwart-wit woningen

Moderne woningen bouwen met contrast: zwart-wit. Als we praten over woningen met een statement dan horen zwart-wit woningen hier absoluut bij. Er onstaat er fantastisch contrast tussen de zwarte en witte delen. Dit levert vaak prachtige eindresultaten op. Een architectenbureau zoals engelarchitecten.nl/ kan u hierover goed adviseren.

Wellicht heeft u wel eens gehoord van de schuurwoning. Deze eigentijdse schuurwoning is bijna volledig zwart aan de buitenkant! Een schuurwoning is helemaal van deze tijd. Het kenmerkt zich door een sobere, eenduidige vorm. Het basismodel van dit soort woningen past perfect in een natuurlijke omgeving. Waarom? Door de zwarte kozijnen, het zwarte dak en de zwarte buitenmuren valt deze woning op maar straalt het wel veel rust uit en past het daarom perfect in deze natuurlijk omgeving.

Modern en eigentijds

De contrast woningen zorgen voor een mix tussen de moderne en de eigentijdse bouwstijl. Gecombineerd met zwart-witte kleuren en mooie materialen heeft de woning een uniek karakter gekregen!

Er zijn ook uitvoeringen met een rieten kap waardoor hij een landelijke uitstraling heeft. De woning heeft een landelijke stijl die nauw aansluit bij de landelijk en bosrijke omgeving van de woning. Toch zijn er enkele moderne details toegevoegd die de woning eigen én strak maken. Vooral de combinatie van donkere topgevels met het witte sauswerk drukt een flinke stempel op het karakter van de woning. Een prachtige woning waar velen verliefd op kunnen worden!

Moderne villa bouwen

Zwart wit interieur

Ook binnenshuis kun je het moderne gevoel doortrekken door voor een zwart wit interieur te kiezen. We zien steeds vaker een combinatie van zwart en wit als basis in de hedendaagse interieurs. Een keuze die niet heel gek is omdat zwart en wit elementaire kleuren zijn die elkaar goed aanvullen. Het zijn twee tegenpolen waarin het stoere van het zwart in combinatie met het lichte en vredige van wit zorgt voor een contrasterende combinatie. Het zwart wit interieur krijgt door de combinatie van deze elementaire kleuren een stoere uitstraling, het laat een interieur ruimtelijkheid uitstralen en de pronkstukken in je interieur krijgen de kans om te schitteren.