oktober 18, 2021 Door Storm Nijhof

Het inrichten van een magazijn

Een magazijn goed inrichten kost tijd, maar het is wel nodig. Zonder een goede indeling wordt een magazijn rommelig en is daardoor ook niet veilig om op te werken. Zorg er dus ook voor dat je goede materialen inkoopt, dit levert uiteindelijk gewoon meer op en gaan dan ook langer mee. Goede magazijnmaterialen kan je vinden online, zoals op de site Begra. Daar hebben ze een groot aanbod aan magazijninrichting producten, die jij nodig hebt om een goed magazijn in te delen. Maar wat heb je nou nodig voor een goed lopend magazijn?

Het begin: stellingen

Stellingen, je moet er natuurlijk voor zorgen dat je je producten kan opbergen. Van begin af aan moet je dit al op een georganiseerde wijze doen, dat scheelt namelijk voor later wanneer je een overvloed aan vracht probeert in te delen. Je hebt verschillende stellingen, draagarmstellingen, palletstellingen, legbordstellingen, inrijstellingen, en ik kan nog wel doorgaan. Met zo’n groot aanbod moet er wel wat tussen zitten voor jou.

Welke stelling kiezen?

Draagarmstellingen zijn bijvoorbeeld ideaal voor de opslag van lengte materialen, plaatmateriaal, profielen, waarbij het dus ook om behoorlijk wat gewicht gaat. Alles kan specifiek worden ingesteld op de situatie. Palletstellingen zijn voor grote goederen inkoop en kan ook als opslag gebruikt worden. Terwijl inrijstellingen juist gebruikt kunnen worden voor een grote hoeveelheid producten met een lage omloopsnelheid. Je krijgt hier optimale controle over de in- en uitgaande goederen. Dit systeem zie je vaak in vriescellen.

Magazijnwagens

Wanneer jij jouw magazijn hebt ingedeeld is het nu tijd om opzoek te gaan naar producten die het werk makkelijker, en sneller maken. Het investeren in goede materialen kan even slikken zijn maar zorgt er wel voor dat er minder tijd wordt besteed aan opbergen, wat dus uiteindelijk ook geld scheelt. Met magazijnwagens help jij jouw arbeiders met het werk en krijg je daarvoor goed en snel werk voor terug.