december 21, 2021 Door Storm Nijhof

Tips die je helpen bij een badkamerrenovatie

Toe aan een nieuwe badkamer? Het is hoog de tijd om je oude en versleten badkamer een nieuwe look te geven. Kies voor een nieuwe lay-out, kleuren, badkuip, douche, gootsteen en laat je ramen en deuren installeren Lier. Hierbij een aantal handige tips! 

Kies het type badkamer 

Badkamers zijn er in allerlei soorten, maten en stijlen. Je kunt tijdens een badkamerrenovatie het formaat, soort of de stijl veranderen. Bekijk al je opties met behulp van Jouwvakman voor dat je gaat beginnen zodat je precies weet wat de renovatie gaat inhouden.  

Denk na over de indeling van de badkamer 

Heb je een keuze gemaakt voor het type badkamer? Dan is het nu tijd om na te denken over de lay-out. Afhankelijk van de vorm en grootte van de ruimte waar je mee moet werken, zijn er talloze variaties in de badkamerindeling. Overweeg of je de bestaande lay-out wilt houden. Het herschikken van sanitair en muren kan de kosten van je badkamerrenovatie snel ophogen.  

Denk na over de verlichting  

Verlichting is iets dat veel mensen vergeten bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer. Maar je herkent slechte badkamerverlichting meteen als je het ziet en het kan de uitstraling van een badkamer snel verpesten. Niets maakt een badkamer helderder en luchtiger dan voldoende natuurlijke verlichting. Probeer indien mogelijk voldoende ramen en misschien een dakraam in je ontwerp op te nemen. 

Vergeet ventilatie niet 

Badkamers zijn van nature gevoelig voor vocht. Als je badkamer een douche of bad heeft, vereist het bouwbesluit voldoende ventilatie. Alle badkamers hebben een goede ventilatie nodig om de ruimte gezond te houden en schimmelgroei te voorkomen. Schimmel veroorzaakt grote problemen voor badkamers en kan vochtplekken veroorzaken en dure schade aanrichten. Daarnaast is het ook slecht voor je gezondheid.