juli 6, 2021 Door Storm Nijhof

Gezond vergaderen?

Het is goed om af en toe buiten de deur te vergaderen. Door uit de sleur van steeds dezelfde vergaderruimte te treden, zorg je voor inspiratie en creativiteit.  Huur daarom één van onze vergaderzalen Aalst.

Om gezond te kunnen vergaderen spelen  lucht en licht de hoofdrol.

Geef voorrang aan een vergaderzaal met natuurlijke lichtinval. Zoek dat er niet alleen licht binnen kan maar ook lucht, dus ramen die open kunnen! Bij BC Aalst heeft de grote vergaderzaal zelfs een toegang tot de tuin.

Bij BC Aalst zorgt de  CO²-meting  in de vergaderzalen voor een permanente sturing van de luchtkwaliteit.

Maak het je comfortabel.

 • Pas dus de opstelling van je vergaderzaal aan aan je behoefte van dat moment. De opstelling van de tafels bepaalt al de opzet van de vergadering : is het een klasopstelling dan gaat het duidelijk over opleiding met focus op de lesgever vooraan. Is hoge interactie gewenst dan kijken de deelnemers best naar elkaar. Daarom zijn alle projectieschermen en meubilair mobiel in onze vergaderzalen. Zo kan je uw vergaderzaal gepast inrichten ifv doel en aantal deelnemers.
 • Check de nodige IT-uitrusting :
  • internetverbinding via wifi voor elke deelnemer  is een standaard geworden.
  • Maar de verbinding met het projectiescherm is nog belangrijker. Verkiest u wifiverbinding dan kan u en elke deelnemer ongebonden aan uw plaats in de zaal steeds projecteren.  Daarom zijn alle schermen bij BC Aalst wifi-gelinkt. Uw pc moet niet meer naast het scherm staan, uw notities moet niet meer overschrijven maar mail je door!
  • Verkiest u toch een kabelverbinding check dan even over welke uitgangen uw computer beschikt en vraag zo nodig een gepaste adapter.
 • Kan niet iedereen fysisch aanwezig zijn laat hen deelnemen via het video conference systeem van BC Aalst. Zij zien en horen de voltallige vergadering en de aanwezigen zien en horen hen. En alle informatie via slides of discussie bereikt iedereen. Ook vanop afstand kunnen de vragen gesteld worden. Een ervaring die zich tijdens de Covid-periode bewezen heeft!

Start op tijd en zonder stress! Wees alert voor de geografische ligging :

 • Hoe ver maar vooral hoe lang moet elke deelnemer rijden? Voor BC Aalst hoeft je niet eerst in lange files te staan want wij liggen gepast tussen de grootsteden van Brussel en Gent, vlakbij het af-en oprittencomplex van de E40.
 • Met auto of openbaar vervoer? BC Aalst heeft 3 stations (Aalst, Erembodegem en Denderleeuw) in haar nabijheid
 • Waar is de parking? Hoever moet ik stappen (in de regen?)? Is het betalend? Zo ja, wie betaalt? Bij BC Aalst parkeer je steeds voor de deur …en gratis
 • De fietser kan zelfs eerst een douche nemen!

Onderbreek lang zitten

 • een vergadering langer dan 1,5 uur? Dan is het goed om af en toe even een pauze in te lassen, zodat iedereen even de benen kan strekken en een saniaire stop kan inlassen.
 • Bij onderbreking verlaat de vergaderzaal. Die kan ondertussen verse zuurstof opladen door de vensters open te zetten.  Ga naar buiten : een frisse neus halen en de benen strekken, zorgt voor rust in het hoofd. BC Aalst beschikt over een tuin, bij regenweer kan je in de community-space ontspannen.
 • Vergaderen is een sociaal gebeuren! Dat is ten volle bewezen tijdens de Covid-periode. Las een babbelmoment in, er is nog zo veel te vertellen!

Als bedrijvencentrum staan wij ten dienste van alle bedrijven. Iedereen is welkom. Ook al geven we toe dat onze vaste klanten met een kantoor of maatschappelijke zetel een financieel voordeel krijgen.

Wij bieden de gepaste vergaderaccommodaties aan.