Een teamgevoel behouden tijdens thuiswerken
mei 10, 2021 Door Storm Nijhof

Een teamgevoel behouden tijdens thuiswerken

We werken al een hele tijd vanuit huis en het kan zijn dat het teamgevoel steeds meer verdwijnt. Terwijl een teamgevoel juist zo belangrijk is voor een succesvol bedrijf. En misschien nog wel meer belangrijk nu tijdens een pandemie! Daarom geven we je graag wat ideetjes voor een online uitje met het team, wat jullie weer dichter bij elkaar kan brengen.

Online teambuilding

Een bedrijfsuitjes online kun je laten verzorgen door speciale organisaties die hierin specialiseren. Een van deze organisaties is Teamspeling. Zij hebben speciale online teambuilding event zo in elkaar gezet en ontwikkeld dat ineffectieve denkpatronen worden doorbroken en feedback geven leuk wordt. Met leuke workshops wordt er gewerkt aan samenwerken en zullen de deelnemers veel leren over elkaar en over zichzelf. De teambuilding van Teamspeling is geen zware serieuze taak, maar juist heel gezellig, leuk en vooral verbindend.

Online pub quiz

Als je nog informeler wil gaan en vooral een soort bedrijfsuitje wil nabootsen kun je bijvoorbeeld een online pub quiz doen. Je kunt meedoen als team aan een bestaande pub quiz of er zelf een maken en organiseren. Een bestaande pub quiz is natuurlijk lekker makkelijk, maar het maken van een eigen pub quiz is ook enorm leuk als je hier de tijd voor hebt. Zo kun je de quiz ook nog extra persoonlijk of interessant maken.

Virtuele muziek bingo

Een andere optie die ook erg leuk is om zelf te maken is een muziek bingo. Dit weet ik uit persoonlijke ervaring. Begin bij het maken van een, of een aantal afspeellijsten met muziek die de meeste mensen wel kunnen herkennen in de eerste 15 tot 30 seconden. Zoek online naar een bingo kaart generator en voer hier alle titels en artiesten van je afspeellijsten in. Download de bingokaarten en verspreid ze onder je team. Regel alleen nog een paar prijzen en je bent helemaal klaar voor een gezellige avond vol muziek.