februari 1, 2022 Door Storm Nijhof

De voordelen van een auto leasen

Daar waar je vroeger alleen de optie had om een auto te kopen, nieuw of tweedehands, kun je nu ook besluiten om een auto te leasen. Private lease houdt in dat je als particulier in een nieuwe auto rijdt en hier een vast bedrag per maand voor moet betalen. Een lease auto is dan ook niet jouw eigendom, je ‘leent’ of ‘huurt’ de auto als het ware van de leasemaatschappij.

Wanneer je een auto koopt wordt deze wel van jou. De auto wordt op jouw naam gezet en behoort tot jouw eigendommen, net zoals je tv, waterkoker, kledingkast, en ga zo maar door. Veel mensen, vooral mannen, dromen er vaak van om ooit een mooie gloednieuwe en dure auto te kopen met alles erop en eraan waar ze mee kunnen pronken. Maar wat als wij jou vertellen dat je helemaal niet jarenlang elk dubbeltje opzij moet zetten om ooit die auto van je dromen te kunnen bemachtigen? Met private lease kun je namelijk in de nieuwste, vetste auto’s rijden wanneer je maar wilt. Hoewel een auto kopen ook zo zijn voordelen heeft, heeft een auto leasen dat zeker ook. Wat de voordelen zijn van een auto leasen lees je in deze blog. Lees dus snel verder!

Een koopauto is niet alleen maar rozengeur en maneschijn

Veel mensen die een auto kopen staan er niet bij stil dat ze met alleen het aankoopbedrag er nog lang niet zijn. Vaak houden ze geen rekening met bijkomende, veelal onverwachte, kosten. Net zoals het geval is met een koopwoning ben je ook bij een koopauto zelf verantwoordelijk voor het onderhoud ervan. En zul je dus ook zelf voor alle gemaakte kosten moeten opdraaien. Heb je een tweedehands auto gekocht en gaat binnen een jaar de airco al kapot? Dan zul je toch echt zelf voor de reparatiekosten moeten opdraaien of zomers zweterige ritjes in de hete zon moeten accepteren. 

Met de aanschaf van een gebruikte tweedehands auto is het maar de vraag wat je krijgt en tegen welke mankementen je aan zult lopen. Dit geldt met name voor auto’s van zeer vroege bouwjaren en auto’s waarvan de onderhoudshistorie ontbreekt. En een nieuwe auto kost vaak vele duizenden euro’s meer. Tot slot moet je in het geval van een koopauto ook rekening houden met kosten die maandelijks terugkeren zoals de autoverzekering en de wegenbelasting. En het feit dat je auto steeds minder waard wordt. Dit wordt ook wel de afschrijving genoemd. Iets om in je achterhoofd te houden wanneer je voor het dilemma staat: kopen of toch leasen?

Al het gemak van een leaseauto

Wanneer je kiest voor een leaseauto hoef je geen rekening te houden met onverwachte bijkomende kosten. Alles, behalve de kosten voor brandstof, zit al bij het maandbedrag inbegrepen. Het bedrag dat je ziet staan is dan ook het bedrag dat je maandelijks kwijt bent voor het ‘huren’ van de auto, onderhoud, nodige reparaties, bandenwissel wanneer deze versleten zijn, pechhulp, de verzekering, belasting, et cetera. Het kan worden vergeleken met een all-in-one pakket. Maar dan voor auto’s! 
Wil jij ook in de nieuwste en vetste auto’s kunnen rijden? Een auto met alles erop en eraan? Zonder dat je bang hoeft te zijn voor onvoorziene kosten? Kies er dan voor om een auto te leasen, bijvoorbeeld via www.autolease.nl.