maart 11, 2022 Door Storm Nijhof

Bescherm zware apparatuur tegen corrosie

Als het gaat om het verzenden van zwaar materieel zoals vrachtwagens, bouwmachines of een pallet versturen door scheepslading, is de kans groot dat het in de open lucht op het schip wordt blootgesteld. Hierdoor wordt het kwetsbaar voor corrosie. Je kunt zwaar materieel het beste beschermen door maatregelen te nemen om het tegen corrosie te beschermen. Je kunt je apparatuur beschermen door deze te plateren – Plating biedt een extra laag aan je apparatuur om corrosie te voorkomen. Dit bestaat meestal uit tin en zink. Een andere methode die je kunt gebruiken is verzinken – met deze methode wordt je apparatuur of machine gecoat in lagen zink en staal. De laatste laag is meestal puur zink. Dit type coating is zeer betrouwbaar en schilfert of schilfert niet gemakkelijk.

Verf je machines of zware apparatuur voor verzending

Bij het verzenden van apparatuur of machines, is verven een van de vele manieren waarop je je machine kunt beschermen tegen roesten. Dit is slim om te doen aangezien deze vele dagen of maanden op het water zal doorbrengen wanneer je scheepslading gebruikt. Door het te verven bedek je het oppervlak als een aparte laag om te voorkomen dat de machine of apparatuur gaat roesten. Houd er rekening mee dat verf op oliebasis het meest geschikt is voor barre weersomstandigheden en lange reizen. Het kan echter stressvol zijn om het later te verwijderen. De oplossing om de verf van de machine te verwijderen is om een ​​op oplosmiddel gebaseerde verbinding of een ontvetter te gebruiken.

Breng zinkverf aan op je machines

Verven met zink is ook een goede manier om je machines en zwaar materieel voor verzending te beschermen tegen corrosie. Zinkrijke verven bevatten een hoog gehalte aan zinkmetaalpigment dat als corrosie werende component fungeert. Zinkrijke verven zijn zeer effectief voor anti-corrosie verfsystemen. Bij het aanbrengen van zinkverf op je machines kan de dikte van deze zinkprimers variëren tussen de 6 en 120 micron. Deze primerdikte en -inhoud zullen zeker de duurzaamheid van de anticorrosiebescherming bepalen. Dus als je hoogwaardige bescherming voor je apparatuur wilt, overweeg dan zinkverf.