goud en zilver kopen
september 6, 2022 Door Storm Nijhof

Welke voordelen hebben edelmetalen ten opzichte van aandelen als beleggingen?

Een belegging in edele metalen zoals goud heeft een aantal voordelen ten opzichte van een belegging in aandelen, waaronder het vermogen om te fungeren als een afdekking tegen inflatie, het bezit van een intrinsieke waarde en de afwezigheid van kredietrisico. Veel voordelen zijn ook een hoge mate van liquiditeit, het toevoegen van variatie aan een portefeuille en de eenvoud van aankopen. Goud kopen is de beste manier om in dit soort activiteiten te beleggen. Je kunt goud in zijn fysieke vorm houden, of door op de beurs verhandelde fondsen (ETF’s) te kopen die een aanzienlijke blootstelling hebben aan edele metalen of bedrijven die betrokken zijn bij de handel in edele metalen. De voorkeursmethode is om goud te kopen en het in zijn fysieke vorm te houden.

Je geld in zilver beleggen

Zilver kopen kan op verschillende manieren. Sommige op de beurs verhandelde fondsen worden echter gedekt door echt zilver en beleggers kunnen ook ETF’s of beleggingsfondsen kopen die mijnbouwaandelen bevatten. Munten en baren zijn de meest voorkomende en traditionele vorm van zilver belegging. De handigste manier om zilveren munten of baren te kopen is via betrouwbare online verkopers. Edelmetaal baren hebben de laagste dealer premie in termen van kosten omdat deze baren uit niets meer bestaan ​​dan zilver dat in een mal is gegoten. Het wordt aangeraden om zilverbaren te kopen. De premie op edelmetaal munten is groter dan de premie op edelmetaal staven. Dat komt vanwege het extra werk dat gepaard gaat met het maken van blanco’s en het stempelen van deze munten. Het maken van baren is minder tijdrovend en is voor de grotere belegger daarom ook een stuk handiger. Baren zijn over het algemeen wel duurder omdat ze groter zijn dan de munten.

Waar het op neerkomt:

Een waardevolle en effectieve manier om een ​​portefeuille te diversifiëren is door middel van edele metalen. Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om je doelstellingen en risicotolerantie te begrijpen. Het is mogelijk om de vluchtigheid van de edelmetalen te gebruiken om rijkdom op te bouwen. Als het wordt genegeerd, kan dit ook leiden tot verlies.