oktober 31, 2022 Door Storm Nijhof

Welke soorten horeca vaatwassers zijn er?

Een commerciële vaatwasser horeca blinkt uit in het afwassen van servies, bestek, potten en keukengerei. Ze zijn handig voor het grondig reinigen en ontsmetten van zelfs de meest vervuilde items. Deze vaatwassers zijn in de eerste plaats bedoeld om veel sneller glanzende resultaten te produceren dan huishoudelijke modellen, waardoor je tijd en geld bespaart. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende modellen.

Onderbouw vaatwasser

Onderbouw commerciële vaatwassers van horecacentrum brabant zijn klein genoeg om in kleine tot middelgrote etablissementen zoals cafés en kleine restaurants te passen. Deze modellen vereisen doorgaans handmatig laden en legen aan de voorzijde. Onderbouwvaatwassers hebben doorgaans een capaciteit van 500 borden per uur. Dit model kan overal worden geplaatst waar het nodig is. Ideaal dus voor kleinere locaties. Deze vaatwasser is beduidend sneller dan standaard vaatwassers. De cycli zijn meestal drie minuten lang. De voorladerfunctie maakt het gemakkelijk toegankelijk.

Doorschuifvaatwasser

Doorschuifvaatwassers zijn grote commerciële units met vergelijkbare technologie als onderbouwmodellen. De kenmerkende vorm daarentegen is bedoeld om borden voor te spoelen en tijdens het wassen op vaatwasrekken te plaatsen, waardoor het hele wasproces wordt versneld. Doorschuifvaatwassers hebben doorgaans een capaciteit van 600 tot 1200 borden per uur. Dit model is vrij groot. Het is bedoeld om de productiviteit en efficiëntie van het vaatwasproces te verbeteren. Je kunt voor het beste effect een doorvoer tussen twee vaatwastafels plaatsen. Hoewel doorschuifvaatwassers in hetzelfde tempo wassen als vergelijkbare inbouwvaatwassers, is het afwasproces sneller. Je hoeft niet te bukken als je de kap naar beneden trekt, waardoor deze veel ergonomischer is dan een onderbouwversie.

Transportband vaatwasser

Transportband vaatwassers bieden de meest geautomatiseerde reiniging met hoog volume, waarbij rekken met servies en glaswerk automatisch door een grote kamer worden geleid. Dit type machine, ook wel korvenvaatwasser genoemd, kan doorgaans honderden items per uur wassen, waardoor het ideaal is voor drukbezochte restaurants. Typische doorschuifvaatwassers kunnen tussen de 1700 en 2300 borden per uur wassen. Het is bedoeld om de efficiëntie van het afwasproces te verbeteren. Een transportband is veel productiever dan kleinere vaatwassers (of handwas). Wat normaal een hele dag zou duren, kan in een uur worden voltooid. Dankzij een handige droogkamer zijn je borden binnen enkele minuten weer klaar voor gebruik.