maart 27, 2023 Door Storm Nijhof

Wat kan spraakherkenningssoftware voor je bedrijf betekenen?

Er hebben in de laatste jaren veel technologische ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van spraakherkenning. Je kunt Dragon Professional bestellen bij Spraakherkenning, niet alleen voor standaard gebruik, maar zelfs ook voor medische doeleinden. Daarbij heeft veel spraakherkenningssoftware nog een upgrade gekregen, namelijk in de vorm van artificiële intelligentie. Spraak wordt hierdoor nog nauwkeuriger omgezet naar tekst. Spraakherkenningssoftware kan veel betekenen voor je bedrijf, want je bespaart er tijd en geld mee. Lees hieronder wat de voordelen kunnen zijn van spraakherkenningssoftware voor jouw bedrijf.

Een verhoogde productiviteit

Software voor spraakherkenning zal in de praktijk de productiviteit van werknemers verhogen, doordat werknemers veel efficiënter en sneller te werk kunnen gaan. Het groep pakket van spraakherkenning.nl stelt werknemers in staat om gebruik te maken van de spraakherkenningssoftware vanaf hun eigen computer, waar ze ook zijn. De productiviteit zal ook omhoog gaan met een dergelijke software, omdat de nauwkeurigheid van teksten verbetert. Alle transcripties worden automatisch gecontroleerd op spellingsfouten bijvoorbeeld.

Het besparen van tijd

Spraakherkenningssoftware heeft misschien wel als belangrijkste voordeel dat het veel tijd bespaart, want niets is zo tijdrovend als handmatig transcriberen bijvoorbeeld. Werknemers hoeven zich met dergelijke software niet meer te richten op het typen van documenten, maar kunnen zich in plaats daarvan focussen op belangrijke kerntaken. De efficiëntie van je bedrijf zal dus aanzienlijk verbeteren en de doorlooptijd van projecten zal veel korter worden. Een bijkomend effect van tijdsbesparing is natuurlijk dat het je ook geld besparing oplevert als bedrijf. Je zal minder kosten maken, omdat je bijvoorbeeld geen geld meer kwijt bent aan externe transcriptie diensten, maar ook omdat het werk efficiënter en sneller gebeurt.

Inclusiviteit en toegankelijkheid

Een belangrijk aspect van spraakherkenningssoftware is dat het zorgt voor een bredere toegankelijkheid. Er zijn veel mensen met een visuele of motorische beperking die met behulp van spraakherkenningssoftware toch volledig kunnen functioneren binnen een bedrijf. Met deze software vergroot je dus de inclusiviteit en toegankelijkheid van je bedrijf. In deze tijd is het erg belangrijk om aandacht te besteden aan inclusiviteit. In de samenleving is het bewustzijn aanzienlijk toegenomen wat inclusiviteit en toegankelijkheid voor andersvaliden betreft, en zijn meer mensen hier belang aan gaan hechten. Heb jij al gekozen voor spraakherkenning?