april 7, 2022 Door Storm Nijhof

Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk?

Om de naamsbekendheid op lange termijn te vergroten, je doelgroepen uit te breiden en online meer inkomsten te genereren, is zoekmachine optimalisatie van essentieel belang. Daarom geven zowel particulieren als bedrijven de voorkeur aan SEO uitbesteden. De SEO experts helpen bij het uitbreiden van het bereik van hun websites om daarmee een groter aantal mensen te bereiken. Hoe meer bezoekers de website van een bedrijf ontvangt, hoe meer het bedrijf zal worden opgemerkt, en hoe groter de kans dat de bezoekers zich zullen overgeven aan de dingen die het bedrijf aanbiedt. Twee van de meest voordelige SEO implementaties zijn dat het de hele tijd loopt en dat het iedereen virtueel kan bereiken.

Eeuwigdurende promotie

De inspanningen om zoekmachine rankings te verbeteren houden niet op na werktijd. Wanneer een budget op is, verdwijnt de inhoud niet, zoals het geval is met gesponsorde advertenties. Rankings verkregen door SEO promoten je website 24 uur per dag, zeven dagen per week, ten volle profiterend van de (minstens) 60.000 Google-zoekopdrachten die elke seconde plaatsvinden. Nogmaals, SEO is uniek in dat het je organisatie in staat stelt om gebruikers te bereiken terwijl ze actief op zoek zijn naar jou in plaats van wanneer ze langs een billboard lopen op hun weg uit de stad.

Iedereen bereiken

SEO is niet alleen voor bedrijven met een specifieke doelgroep, maar ook voor particulieren. Zoekmachineoptimalisatie is net zo succesvol voor bedrijven die zich op verschillende consumenten richten, zelfs als ze dezelfde service bieden. Een zwembad installatiebedrijf kan bijvoorbeeld zowel residentiële als commerciële klanten bedienen, welke twee verschillende doelgroepen zijn. Met SEO kunnen bedrijven hun doelgroepen bereiken door een zoekwoordonderzoek uit te voeren dat op intentie is gebaseerd. Als je beide groepen wilt bereiken, kun je twee afzonderlijke servicepagina’s maken, één gericht op de trefwoordzin “installatiediensten voor zwembad thuis” en een andere die zich richt op de trefwoorduitdrukking “installatiediensten voor commerciële zwembaden”.