april 6, 2022 Door Storm Nijhof

Disselkisten, disselbakken of disselboxen

Drie verschillende benamingen maar hetzelfde product. De naam maakt het verschil niet, maar wat zijn de verschillen in disselkisten? Dat ga je te weten komen in deze blog. Zoek je namelijk een plek voor je spanbanden of heeft je disselslot een plekje nodig? Dan zijn disselkisten de ideale oplossing voor het opbergen van jouw materiaal. Je kan natuurlijk je disselbak afsluiten zodat jouw materiaal niet beïnvloed wordt door het weer.

Je hebt verschillende disselkisten maar als je een disselbak kopen gaat moet je weten dat aluminium disselkisten sterker maar ook zwaarder zijn dan een disselbox van kunststof. Je keuze hangt af van wat je wilt opslaan in je disselkist en wat je wilt uitgeven aan een disselkist aanhanger. De aluminium disselkisten zijn ook met een geringe hoogte verkrijgbaar zodat je jouw voorbord van je plateauwagen nog steeds kan openklappen.

Disselkisten zijn de beste manier om jouw losse materiaal in op te slaan.

Is een kunststof disselbox de juiste optie?

Een voordeel van een disselbak aanhanger is dat deze relatief licht zijn en deze zijn daarom ook geschikt om als onderbouw te monteren. De meest populaire onderbouw disselkisten zijn de Stabilo 510x340x300 mm. Deze heeft aan beide zijden inhammen en is daarom ideaal omdat deze gebruikt worden om de disselkisten onder de aanhanger aan het chassis te monteren. De Stabilo disselkisten worden met een geïntegreerd slot geleverd met daarover een afdekkap die het slot beschermd tegen water en vuil.

Ben je op zoek naar waterdichte disselkisten? Dan raden wij de Profibox Plus aan. Deze is gemaakt van kunststof (PP) en IP55 gekeurd. Door de verhoogde binnenrand en de overlappende deksel heeft water geen kans. Van deze disselbox zijn alle onderdelen van kunststof gemaakt waardoor roestvorming dus niet aan de orde komt.

Opsomming van de voordelen van kunststof disselkisten:

  • Volledig waterdicht
  • Roestbestendig
  • Geschikt om te monteren als onderbouw (Stabilo 510x340x300 mm)

Een aluminium disselkist kopen?

De aluminium disselkisten zijn supersterk en ze roesten niet. Hierin jouw materiaal opbergen is dus ook ideaal. Bij de meeste aluminium disselkisten zit er een slot op gemonteerd of kan je zelf een hangslot monteren. Door deze opties is jouw disselbak goed beveiligd en kan je met een gerust hart jouw gereedschap opbergen. Deze soort disselkisten worden vaak gebruikt op bagagewagens, ook zijn ze geschikt op een boottrailer of vouwwagen. Zo kan je mooi jouw vakantiespullen opbergen. Disselkisten van aluminium bestaan uit diverse maten, grote, kleine, lage en hoge.

Montage mogelijkheden

Lage disselkisten hebben uiteraard minder ruimte dan hoge, maar als je een opklapbare voorklep hebt waar je de disselbak onder weg wilt werken dan raden wij aan om toch een lage disselbox te kopen. Om de juiste afmetingen te hebben is het handig om na te meten hoeveel ruimte er zit tussen het scharnier van de voorklep/laadklep en de bovenkant van de dissel. Om het hele voorbord vrij te houden kan je bij een plateauwagen ervoor kiezen om de disselbox onder de laadvloer te monteren, hier gebruik je 4 gats ankerplaten voor.

Meer informatie nodig?

Weet je niet precies welke disselkisten handig zijn voor jou? Of twijfel je nog? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Als je een disselkist kopen wilt dan ben je bij hen aan het juiste adres!