oktober 1, 2021 Door Storm Nijhof

Waar let je op bij overzees verzenden?

Waar let je op bij overzees verzenden?

Een pakket versturen heeft bijna iedereen wel eens gedaan. Meestal doe je dit binnen Nederland, en zal het tarief ook niet zo hoog zijn. Maar soms heb je familie ver weg wonen, of heb je een bedrijf met wereldwijde klanten. Dan zal je moeten informeren naar een pakket verzenden of een pallet versturen naar het buitenland. Dit kan misschien wat intimiderend overkomen, je gaat waarschijnlijk met een hoop instanties te maken krijgen. Maar door een betrouwbare dienst in handen te nemen zal het allemaal reuze meevallen!

Grote zendingen zijn goedkoper

Het beste advies is toch wel dat grotere pakketten een stuk goedkoper zijn om te verzenden dan kleine pakketjes. Let er dus op dat als je kleine dingen wilt verzenden, je deze beter bij elkaar in een doos kunt doen. Of verpak kleine dozen met tape op een pallet zodat het één geheel blijft. Voor een pakket naar familie sturen kan je dan letten op kleine breekbare dingen rollen in zachte kleding of dekens. Voor bedrijven zal dan toch de kleinere pakketten in grotere dozen bij elkaar doen een betere oplossing zijn.

Voor grote items die je wilt versturen geldt zoals altijd dat je het goed moet verpakken. Een pakket wat je naar het buitenland stuurt, komt namelijk nogal wat tegen op zijn reis. Veel verschillende handen zullen je pakket vervoeren, dus een goede en stevige verpakking is het zeker waard. Zo zijn je klanten ook altijd blij met hun levering.

Snel online regelen maakt het nog makkelijker

Tegenwoordig kunnen we ook heel makkelijk online onze verzendingen regelen. Dit maakt het voorbereiden van zendingen heel efficiënt. Meld online je pakket al aan en je kunt meteen het verzendlabel printen en erop plakken. Je hebt dan natuurlijk wel de informatie van je pakket nodig. De afmetingen zijn zeer belangrijk, evenals het gewicht. Dit hebben de vervoerders nodig om bijvoorbeeld het vliegtuig goed in te kunnen laden en de containers goed te kunnen balanceren.