juni 1, 2022 Door Storm Nijhof

Vind nieuw personeel met deze originele ideeën

Het kan erg lastig zijn om geschikt personeel te vinden in deze tijd. In Nederland zijn het aantal beschikbare banen voor het eerst groter dan het aantal werklozen. Om de juiste werknemer te vinden moet je als bedrijf nu net iets meer moeite doen. Het is belangrijk om op te vallen en daar kunnen originele ideeën bij helpen. Personeel gezocht met spoed? Gebruik een van onderstaande manieren en wie weet heb jij het personeelstekort zo opgelost!

1.Zet social media in 

Social media wordt steeds meer gebruikt voor het werven van nieuwe medewerkers. Het is een kanaal dat goed werkt en waar je gemakkelijk kan targetten op de juiste doelgroep. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar jongeren? Dan kan een kanaal als TikTok erg geschikt zijn.  

2.Laat zien hoe leuk het bedrijf is

Een andere goed werkende manier om personeel te werven is door naast een leuk bedrijf te zijn, dit ook te laten zien! Dit laten zien aan de buitenwereld wordt ook wel employer branding genoemd en is onwijs belangrijk. Denk hierbij aan de gezellige vrijdagmiddagborrels, de leuke uitjes, het varen met de sloep en de lieve collega’s. 

3.Organiseer een event

Een leuke manier om personeel te trekken is door een event te organiseren. Het kan van alles zijn, van een pingpong toernooi tot een gezellige borrel. Wel is het belangrijk bij het event dat de het goed gecommuniceerd wordt naar de juiste mensen. 

4.Maak video’s

Video’s zijn onmisbaar bij het werven van nieuw personeel. Naast informatie geef je ook meteen een sfeerimpressie van de werkplek. Een toffe video maakt iedereen enthousiast. Zorg dat je naast het werk ook de leuke bedrijfsuitjes, vrijmibo’s en events filmt. Pak het hierbij professioneel aan door een goed videoproductiebedrijf in te schakelen. Een slechte video kan juist mensen afschrikken.

5.Acties onder medewerkers

Zet je medewerkers aan het werk! Het is vaak handig om het netwerk te gebruiken van je medewerkers om zeker te weten dat het betrouwbaar personeel binnen haalt. Stimuleer dit door leuke acties te organiseren. De medewerker die geschikt nieuw personeel aanlevert mag met het gezin gratis een weekje op vakantie in Zeeland, of krijgt een flinke salaris bonus.