januari 12, 2023 Door Storm Nijhof

Vermindering van CO2 uitstoot in bedrijf met behulp van gasgenerator

Bedrijven hebben een grote verantwoordelijkheid om hun CO2-uitstoot te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Er zijn veel manieren waarop bedrijven dit kunnen bereiken, waaronder het gebruik van gasgeneratoren van Van Elewout Kompressoren. In deze blog bespreken we hoe gasgeneratoren kunnen helpen bij het verminderen van CO2-uitstoot in een bedrijf.

Wat is een gasgenerator?

Een gasgenerator is een apparaat dat gas omzet in elektriciteit. Dit gebeurt via een verbrandingsproces waarbij gas wordt aangevoerd naar een motor die de gas verbrandt om elektriciteit te produceren. Gasgeneratoren worden vaak gebruikt in plaats van traditionele elektriciteitscentrales die gebruik maken van steenkool of kernenergie. Een voordeel van het gebruik van gasgeneratoren is dat ze vaak gemakkelijk te installeren en te onderhouden zijn. Dit kan helpen bij het verminderen van de totale kosten van een bedrijf en kan ook helpen bij het verminderen van downtime.

Hoe kan een gasgenerator CO2-uitstoot verminderen?

Gas is een schonere brandstof dan steenkool of kernenergie, omdat het minder broeikasgassen produceert tijdens verbranding. De meeste gasgeneratoren zijn voorzien van schonere verbrandingstechnologie die helpt bij het verminderen van de uitstoot van stoffen zoals zwaveldioxide en stikstofoxiden. Dit kan helpen bij het verminderen van de totale CO2-uitstoot van een bedrijf. Gasgeneratoren zijn ook flexibeler dan traditionele elektriciteitscentrales. Bedrijven kunnen gasgeneratoren gebruiken om de elektriciteitsvraag in hun bedrijf op te vangen. Tegenwoordig kan men gebruik maken van een olievrije compressor of gasgeneratoren die werken op Biogas. Dit is een hernieuwbare energiebron, afkomstig uit afval, restproducten van industrie of landbouw. Hierdoor kunnen bedrijven afval en de CO2 uitstoot verminderen. Op deze manier kan een bedrijf nog meer bijdragen aan een duurzame toekomst.

Andere maatregelen nemen

Het is belangrijk om te weten dat gasgeneratoren nog steeds een bron van CO2-uitstoot zijn, dus het is aan te raden om te kijken naar een combinatie van maatregelen om de CO2-uitstoot verder te verminderen. In de meeste gevallen kiezen bedrijven voor een combinatie van maatregelen. Zoals het gebruik van gasgeneratoren in combinatie met hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen of windenergie, om hun CO2-uitstoot nog verder te verminderen. Door een combinatie van maatregelen toe te passen, kunnen bedrijven een grotere impact maken in de strijd tegen de klimaatverandering en een duurzamere toekomst creëren. Gasgeneratoren kunnen een grote bijdrage leveren aan de vermindering van CO2-uitstoot van een bedrijf, vooral wanneer ze worden gebruikt in combinatie met andere technologieën en maatregelen. Door de juiste keuzes te maken, kunnen bedrijven een belangrijke rol spelen in de strijd tegen de klimaatverandering.