maart 28, 2022 Door Storm Nijhof

De voordelen van DaaS

Voor we het gaan hebben over de voordelen van DaaS, leggen we eerst uit wat DaaS nu precies is. Device as a service, ook wel DaaS genoemd, is een vorm om devices te financieren voor een organisatie.  Het is een vorm van cloud computing waarbij het desktopbesturingssysteem van de gebruiker draait op een virtuele machine die wordt gehost door een cloudprovider. Je kan zelf kiezen welke devices je wilt gebruiken. DaaS is dus het complete pakket als het gaat om de inrichting van een werkplek. En niet alleen bij het inrichten, nee, de gehele lifecycle!

Met de steeds snellere acceptatie van cloud computing, overwegen steeds meer bedrijven om desktop as a service (DaaS) te implementeren. Dit betekent dat niet alleen servers naar de cloud moeten worden verplaatst, maar ook desktopomgevingen van eindgebruikers.

De voordelen van Device as a service

De voordelen van device as a service zijn:

  • Eenvoudig beheer en onderhoud
  • Kostenbesparingen
  • Verbeterde beveiliging
  • Betere veerkracht
  • Vereenvoudigde back-up en noodherstel
  • Verhoogde gebruikersflexibiliteit

Naast deze IT-voordelen profiteren medewerkers ook van de overstap naar DaaS. Ze werken vaak op meerdere apparaten, zoals een desktop op het werk, een laptop voor op reis en een tablet thuis. SaaS-producten zoals Office 365 zijn eraan gewend geraakt dat hun gegevens en documenten op al hun apparaten beschikbaar zijn. Met desktop as a service kunnen ze de logische volgende stap zetten en hebben ze toegang tot hun volledige werkruimte vanaf elk apparaat, met al hun vertrouwde tools, documenten en gegevens die overal ter wereld beschikbaar zijn.