februari 14, 2022 Door Storm Nijhof

Bouw jouw droomhuis met deze 3 tips

Een huis vinden dat aan al jouw wensen voldoet, is niet altijd even makkelijk. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en wil je eigenlijk maar één ding: jouw eigen droomhuis bouwen. Maar als je dit wil, waar moet je dan eigenlijk beginnen? In dit artikel geven we je drie tips die jouw droom werkelijkheid kunnen laten worden.

Wat wil je precies?

Bij het bouwen van jouw droomhuis, moet je natuurlijk wel voor ogen hebben wat je precies wilt. Begin met het zoeken naar inspiratie: kijk bijvoorbeeld naar andere huizen in de buurt of werp een blik in een woonmagazine. Schrijf vervolgens alles op waar jouw droomwoning aan moet voldoen. Houd er hierbij rekening mee dat je ook moet kijken naar de omgeving: in wat voor buurt wil ik wonen en is hier de juiste bouwkavel voor beschikbaar?

Zet de kosten op een rijtje

Nadat je een beeld hebt gekregen hoe je jouw droomhuis eruit wil laten zien, is het tijd om te kijken naar het budget. Ga in gesprek met een financieel adviseur, samen met deze persoon zal je een financieel plan gaan opstellen. Vervolgens bepaal je samen wat het gewenste budget hiervoor is en of dit budget genoeg is. Jouw droomhuis zal waarschijnlijk wel het een en ander kosten, maar wat het precies kost, weet je waarschijnlijk niet. Ook dit kan je samen met een financieel adviseur gaan uitzoeken. Wanneer je jouw budget hebt bepaald en de kosten voor jouw droomhuis hebt uitgerekend, is het belangrijk dat jouw budget nét wat meer is dan de kosten. Zo heb je namelijk nog een reserve budget, als sommige kosten toch hoger uitvallen dan verwacht. 

Schakel hulp van externen in

Het laten bouwen van een huis is een hele onderneming, waar je de nodige hulp voor nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een goede aannemer die het bouwproces van begin tot eind coördineert. Maar ook een bouwbedrijf inschakelen is van belang. Hoe worden al die zware betonnen blokken anders verplaatst dan met een torenkraan? En hoe wordt aan het huis zelf gebouwd zonder bouwlift? Een bouwbedrijf is dus zeker van belang. Ook kan je alvast gaan zitten met een binnenhuisarchitect, om samen de inrichting van jouw nieuwe huis te bepalen. Met al deze externe hulp bij elkaar, zal de bouw van jouw droomhuis ongetwijfeld op rolletjes lopen.

Hopelijk helpen deze tips je verder, en zit jij binnen de kortste keren te genieten in jouw droomhuis!