mei 30, 2022 Door Storm Nijhof

21 diner – Een paar belangrijke feiten

Als je student bent, heb je vast wel eens van de term ’21 diner’ gehoord. Het is een traditie die in Nederland begon met studentenorganisaties. Als je de 21 al een tijdje gepasseerd bent, weet je wellicht niet wat het is. Dit is wat een 21 diner zo leuk maakt; het is uniek en helemaal Nederlands. Misschien ben je al bij een aantal van deze evenementen geweest, maar het is mogelijk dat jouw feest het eerste is. Dan moet je meer te weten komen over het 21 diner voordat je het gaat geven. Ook kun je dingen leren, zelfs als je geen 21 meer bent. Dit artikel gaat dus dieper in op het 21-diner.

Wat is een 21 diner en waar wordt het gehouden?

Als je 21 wordt, kun je je verjaardag niet zomaar voorbij laten gaan zonder iets te doen. Om deze reden werd de studententraditie “21 diner” gestart. Hoewel het een traditie wordt genoemd, is het nog steeds een vrij nieuw idee. Als je een oudere Nederlander zou vragen wat een 21 diner is, zouden ze je misschien aankijken alsof je gek was. Ondertussen wordt het 21e diner meestal bij de ouders thuis gehouden. Als je niet veel ruimte hebt, verplaats je het naar buiten of vraag je een familielid of je het bij hen thuis mag houden. Als je nog geen geld verdient, kun je altijd een ruimte in de buurt huren.

21 Diner: menu en dresscode

Op je 21e verjaardag kom je samen met al je vrienden en eet en drink je goed. Met het menu wordt van je verwacht dat je je echt openstelt. Serveer de luxe hapjes voor je gasten met een glas mousserende wijn. Daarna schenk je minimaal drie verschillende flessen wijn en misschien wel meer. Denk ook aan droge witte wijn bij een salade en een glas rode wijn bij vlees. Om alles af te maken, print je het menu feestelijk uit. Verder zal er veel eten zijn tijdens het 21 diner, maar je moet nog steeds bepalen: hoeveel calorieën heb ik nodig. Zo blijf je een beetje op gewicht. Verder heeft een 21 diner meestal een thema, zoals alleen witte kleding of juist verkleed. Hier moet je zeker over nadenken als je je feestje plant.