april 5, 2022 Door Storm Nijhof

Wat moet je vermijden bij de aankoop van je eerste huis?

Bij de aan- of verkoop van een woning komt veel kijken. Het is prima om als je niet veel dingen weet over het kopen van je eerste huis. Dit overkomt iedereen. Je bent je misschien niet eens bewust van alle dingen die je niet weet als je voor het eerst een huis koopt. Het is normaal om veel vragen te hebben over waar te beginnen of wat de ideale aanpak is. Sommige mensen kunnen voor hulp terecht bij experts, zoals een makelaar in Breda. Anderen kiezen ervoor om zelf onderzoek te doen. Als je op zoek bent naar vastgoedadvies, dan geeft dit artikel je twee tips voor je eerste nieuwe huis.

Niet te veel uitgeven

Je hebt meer ruimte in je budget voor tegen aanbiedingen in een concurrerende markt als je naar panden kijkt die onder je prijslimiet liggen. Als gevolg hiervan is de kans groter dat je een acceptabel bod van verkopers krijgt als het huis waarin je geïnteresseerd bent binnen je prijsklasse valt. Een bijkomend voordeel van het kopen van een goedkopere woning is dat je maandelijkse hypotheeklasten minder en gemakkelijker te beheren zijn. Dit bespaart je in de toekomst een hoop gedoe, zoals maandelijkse hypotheken die vaak te belastend zijn voor sommige mensen die de lat hoger leggen en te veel besteden aan hun eerste huis.

Ken de langzame dagen

Als je van snel houdt, moet je de langzame dagen kennen. Je kan van maandag tot en met woensdag een bod doen. Er is dan minder concurrentie dan in het weekend en je maakt meer kans om te krijgen wat je wilt. Open dagen op weekdagen worden meestal niet gehouden door makelaars, omdat bewoners bezig zijn met hun baan en de schoolroosters van hun kinderen. Op maandagen, dinsdagen en woensdagen is de kans kleiner dat verkopers vertoningen hebben en aanbiedingen ontvangen, dus zijn ze misschien meer geneigd om je aanbieding te overwegen en te bespreken.