maart 3, 2022 Door Storm Nijhof

Tips voor een betere work-life balans als ondernemer

Werken, werken, en nog eens werken. Soms lijkt het leven te gaan over carrière, werk en vergeet je misschien te leven. Een gezonde work-life balans is belangrijk om een gelukkig leven te lijden. Het leven draait niet alleen om werken. Je werkt om te leven en zeker niet andersom! Misschien heb je toch het gevoel dat je altijd aan het werk bent en dat tot rust komen is een grote opgave. Wij geven je een aantal simpele tips om hier verandering in te brengen. Lees snel verder!

Planning

Planning is key, maar een té strakke planning is ongezond. Is jouw agenda altijd helemaal vol gepland met projecten en meetings? Dan is het raadzaam om meer rust in je agenda in te bouwen. Een goede planning zorgt ervoor dat je productief bent en op tijd deadlines af hebt. Tijdens het werken, heb je ook rustmomenten nodig om te relativeren en even afstand te doen van je werk. Dit zal je productiviteit bevorderen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door bewuste relax momenten in te plannen. Een kwartiertje koffie met een collega, een half uurtje wandelen of een boek lezen tussendoor. Het is belangrijk dat het iets is wat jou tot rust brengt.

Werkplek

Een fijne werkplek die voldoet aan de Arbo eisen, dat is essentieel. Ook als je veel thuis werkt, is dit van groot belang. Werken aan de keukentafel ligt waarschijnlijk ver verwijderd van de gestelde Arbo eisen en je associeert deze plek niet met werk. Jouw brein associeert een plek met een bepaald gevoel. Bij de keukentafel is dit waarschijnlijk ‘gezelligheid’ of ‘dineren’. Door een duidelijke scheiding te maken van je werkplek en de plek om te ontspannen, kan je brein een betere associatie leggen. Je hoeft geen knop aan te zetten in ‘work mode’, je brein associeert de plek met werk. Hierdoor kan je meer productiviteit ervaren in je werk.

Werk telefoon

Ook een werktelefoon zorgt ervoor dat je een betere scheiding hebt tussen privé en werk. Op je website of profiel op Whatsapp kun je tijden zetten wanneer je bereikbaar bent. Kijk buiten die tijden ook niet op je telefoon. Neem je werktelefoon niet mee als je uit eten, op vakantie of naar de bios gaat. Hierdoor wordt de neiging om in je privétijd iets voor werk te doen aanzienlijk minder.

Geld beleggen? Bekijk dit!

Heb je wel eens nagedacht om wat spaargeld te beleggen? Bekijk dan de Ethereum prijzen bij Anycoindirect.