mei 27, 2024 Door Storm Nijhof

Kies voor een uitdagende baan in de horeca

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan, in een vakgebied waar je volop mogelijkheden hebt om door te blijven groeien? Overweeg dan eens om in de horeca te gaan werken. Je hebt in de horeca namelijk een breed scala aan mogelijkheden, zowel op het gebied van verschillende functies als dat van de werktijden die je maakt. Je kan hier fulltime aan de slag, parttime of alleen in het weekend. Dit maakt van de horeca een vakgebied dat geschikt is voor jong en oud, van ervaren specialisten tot studenten die naast hun studie aan de slag willen gaan. Voor die mooie baan in de horeca ben je bij full-service uitzendbureau BaanBereik aan het juiste adres. Zij hebben een groot aantal verschillende vacatures voor je klaarstaan, van kok, barkeeper en medewerker in de bediening, tot gastheer of cateringmedewerker. Functies die met elkaar gemeen hebben dat je hier wel de handen voor uit de mouwen moet steken. Echte aanpakkers vinden hier dan ook gegarandeerd voor Enkhuizen vacatures die ze op het lijf geschreven zijn.

Wil jij werken als restaurantmanager?

BaanBereik helpt jou graag aan een baan in de horeca. Ze gaan bij een kennismakingsgesprek met jou om tafel om te bekijken waar jij straks wil werken. Zoek je een baan met meer uitdaging dan bijvoorbeeld werken in de bediening, dan is restaurantmanager wellicht iets voor jou. Je hebt dan een uitdagende, zeer verantwoordelijke functie, waarmee je verantwoordelijk bent voor het succes van de zaak waar je werkt. Aan jou om ervoor te zorgen dat elk aspect van jouw restaurant, brasserie, grand café of eetcafé tot in de details is geregeld. We hebben het dan natuurlijk over het eten en drinken, maar ook over de hygiëne en service naar de klanten toe. Je werft en traint personeel, verzorgt de administratie en kijkt wat de doelstellingen voor jouw horecabedrijf zijn. Dit is een complexe functie, die wel veel voldoening geeft. Je bent niet alleen bezig met gasten en je personeel, maar ook met de inkoop, marketing en sales van je zaak. Bij BaanBereik is regelmatig een vacature als restaurantmanager te vinden. Het uitzendbureau wil dan ook graag voor je bemiddelen. 

Een vacature als kok invullen

In een restaurant zijn er heel wat belangrijke functies te vinden, maar er zijn er weinig die zo belangrijk zijn als die van kok. Jij bent er dan namelijk verantwoordelijk voor of mensen lekker kunnen eten of niet, toch de belangrijkste reden dat mensen naar een restaurant toe komen. Kies bijvoorbeeld voor een baan als chef-kok, waarmee je de leiding hebt over de keuken. Dit is wel een functie waar je veel ervaring voor moet hebben. Je moet hiervoor helemaal in je vingers hebben hoe bepaalde gerechten gemaakt worden en welke ingrediënten daarbij nodig zijn. Ook stuur je andere koks aan, die erop vertrouwen dat jij precies weet wat er gedaan moet worden. Begin je net pas als kok? Dan helpt BaanBereik jou om je eerste stappen in de keuken te nemen. Je begint dan als keukenhulp en werkt jezelf langzaam maar zeker omhoog naar andere functies.

BaanBereik helpt jou aan een baan in de horecaNeem een kijkje bij de vacatures die BaanBereik als uitzendbureau voor Alkmaar je te bieden heeft, om hier te bekijken of er een functie tussen zit die jou aanspreekt. Je kan direct solliciteren. Geef hiervoor even online je motivatie door, stuur je cv op en vul je persoonlijke gegevens in. De intercedenten van BaanBereik werken vanuit kantoren in Hoorn en Alkmaar. Zoek jij een horecabaan in deze regio, dan kan je ook altijd even contact met de mensen van BaanBereik opnemen voor een persoonlijk gesprek.