oktober 10, 2022 Door Storm Nijhof

Is jouw kantoor al groen genoeg?

Het is inmiddels niet meer weg te denken, een groen kantoor. Niet alleen kijkend naar je collega’s, maar ook naar de groene toppen en bladeren van de planten die overal zichtbaar zijn op het kantoor. Het verlaagt de stress en zorgt voor wat meer sfeer op kantoor.

Een groen kantoor

Interieurbeplanting is niet meer weg te denken in deze tijd. De voordelen wegen natuurlijk vele malen hoger dan de nadelen. Het is namelijk erg goed voor bijvoorbeeld de luchtvochtigheid van de ruimte. De planten zorgen er namelijk voor dat de lucht gezuiverd wordt in plaats van apparaten, die alleen maar stof happen. En die droge ogen dragen vaak niet bij aan de werksfeer en daar komen planten weer om de hoek kijken.

Meer rust door planten

Planten zijn ook ideaal voor als je even wil terugtrekken van alle drukte en gepraat van je collega’s. Je kunt namelijk ook planten gebruiken als roomdivider. Deze roomdivider planten geven je een oase aan rust en je kunt daardoor je nog beter kan concentreren dan in een drukke kantoorruimte met collega’s. 

Groen wand op kantoor

We vergeten natuurlijk helemaal dat de planten en bloemen de gehele ruimte aankleden en sfeer geven. In plaats van die volledige witte of grijze muren waar je de hele dag naar moet staren. Dus mocht je kantoor nog geen stipje groen bevatten, dan is het misschien tijd om daar iets aan te doen. Het hoeft natuurlijk niet altijd midden op de werkvloer te staan, maar kan ook zeker aan de muur. Zoals een groene wand met mos. Mos aan de muur zorgt voor extra zuurstof, een betere akoestiek van de ruimte en het heeft een isolerende werking. 

Kerstboom op kantoor

Ben je toch niet helemaal weg van een prachtig beplant kantoor. Dan is misschien een Kerstboom, een gehele maand per jaar, iets voor jou. Dit geeft de gezelligheid die elk kantoor altijd kan gebruiken en je zou altijd nog als bedrijfsuitje liedjes kunnen zingen en cadeautje kunnen uitpakken zittend rond de Kerstboom.