Haal het beste uit jouw printer
juli 7, 2021 Door Storm Nijhof

Haal het beste uit jouw printer

Een printer werkt vaak al als je de stekker in het stopcontact stopt en de juiste cartridges erin hebt zitten. Bij een printer voor thuisgebruik zal dit ook voldoende zijn om eens in de zoveel tijd een print te maken. In een kantoorpand is het echter een ander verhaal. Dan moet je er namelijk voor zorgen dat jouw printer te allen tijde een egale afdruk maakt. Dit kun je doen door middel van een reinigingscartridge. Deze zorgt er namelijk voor dat de onderdelen schoon blijven en de vastzittende inkt geen vreemde strepen of vlekken achterlaat op het papier.

Via het hulpprogramma gaan reinigen

Reinigingscartridges kunnen een handig hulpmiddel zijn wanneer je merkt dat jouw printer het niet meer naar behoren doet. Het kan namelijk zijn dat de kanaaltjes verstopt raken, waardoor je wellicht maar de helft van de afdruk op papier krijgt staan. Je moet hiervoor de cartridge in de printer installeren zoals je dit ook met de inktcartridges doet, waarna je naar het hulpprogramma gaat en de reiniging uitvoert. Het hulpprogramma heeft hiervoor een speciaal programma waardoor er veel inkt door de kanalen wordt gespoten om de inktresten te verwijderen. Je zou vrijwel direct verschil moeten gaan merken.

Herhalen van het reinigingsproces

Met een aantal reinigingen kun je er al voor zorgen dat jouw printer het weer goed blijft doen. Je kunt hiermee het beste in de avond aan de slag gaan en in de ochtend nog een keer herhalen. Daarna plaats je de normale inktcartridge weer om de documenten af te kunnen drukken. Mocht blijken dat het nog steeds niet de kwaliteit is die je gewend bent, kun je het reinigingsproces nog een aantal keer herhalen. Je moet er immers voor zorgen dat alles naar behoren is. Denk daarbij aan facturen en offertes. Door de reiniging zal dit altijd het geval zijn.